10. Hebben jullie een gezonde schoolkantine?

Het Vechtdal College heeft een gezond en gevarieerd aanbod in de schoolkantine. Dat is de laatste jaren beloond met de Schoolkantine Schaal van het Voedingscentrum! Het aanbod bestaat dagelijks uit o.a. broodjes gezond, verse yoghurt met of zonder muesli en/of vers fruit. Verder zijn er Smoothies (zuivel en vers fruit) verkrijgbaar. Maar we hebben ook automaten met broodjes, snoep en cup-a-soup.

08. Hoe kunnen de ouders de resultaten van hun kind volgen?

Via de app “Magister” is het mogelijk om de resultaten van uw zoon / dochter op de voet te volgen. Hierin staat informatie over het rooster, huiswerk, toetsen en cijfers. Natuurlijk ontvangt u ook informatie van de school tijdens informatieavonden en coachgesprekken.

09. Moeten leerlingen huiswerk thuis maken?

Op het Vechtdal College zullen leerlingen ook thuis huiswerk moeten maken. Huiswerk hoort bij het leren van plannen van schoolzaken. Wanneer leerlingen moeite hebben met het maken en plannen van huiswerk, is het mogelijk om ondersteuning te krijgen van een coach.

06. Hoe melden we onze zoon / dochter aan voor het Vechtdal College?

Ouders krijgen een aanmeldingsformulier via de basisschool. Daar worden gegevens door de basisschool en ouders ingevuld. Mocht de basisschool niet in bezit zijn van een aanmeldingsformulier is het mogelijk om een exemplaar op te vragen bij het Vechtdal College (0523-281428).

03. Hoe gaat het Vechtdal College om met lesuitval?

We proberen lesuitval zoveel mogelijk te voorkomen. Docenten hebben inval-uren om een klas op te vangen als een andere docent uitvalt. Ook worden er onderwijsassistenten ingezet om lessen op te vangen als de vakdocent onverhoopt afwezig is.